ICVL 2010

Media


ICVL 2010

Comunicat CNIV, Bucuresti

Universitatea din Bucureşti şi Universitatea de Medicină şi Farmacie Târgu Mureş
au organizat două Conferinţe de tehnologii e-Learning în educaţie şi cercetare

Peste 70 de participanţi din România, Italia, Turcia, Canada, Japonia şi Republica Moldova au participat la Târgu Mureş la cea de-a V-a Conferinţă Internaţională de Învăţământ Virtual (ICVL 2010) coordonată de Universitatea din Bucureşti. Participanţii, în calitate de profesori, cercetători sau specialişti au avut posibilitatea să realizeze un schimb de idei din domeniul tehnologiilor e-Learning pentru educaţie şi cercetare. Cele 78 de lucrări acceptate spre publicare în volumul conferinţei sunt rezultate ale diverselor proiecte de cercetare-dezvoltare ce sunt în curs de elaborare în diverse zone ale lumii. Două din aceste lucrări prezentate în cadrul Conferinţei au fost premiate de Compania Intel.

Simultan, la Universitatea de Medicină şi Farmacie Târgu Mureş s-a desfăşurat şi cea de-a VIII-a Conferinţă Naţională de Învăţământ Virtual (CNIV 2010) coordonată de Universitatea din Bucureşti în colaborare cu companiile Siveco România şi Intel. Peste 170 de participanţi din învăţământul superior, învăţământul preuniversitar şi din mediul economic au reuşit să se întâlnească la U.M.F. Târgu Mureş pentru a dezbate provocările învăţământului în societatea cunoaşterii. Profesori din mediul academic, profesori din învăţământul preuniversitar, cercetători şi specialişti din domeniul psihologiei şi pedagogiei, elevi alături de profesorii coordonatori, împreună cu specialişti IT şi specialişti din mediul economic, au dezbătut problemele învăţământului şi cercetării privind utilizarea de tehnologii E-Learning şi de tehnologii susţinute de modele şi metodologii. Dezbaterile au avut loc pe baza lucrărilor şi produselor software elaborate şi prezentate în cadrul celor 68 de lucrări publicate în volumul conferinţei. De asemenea, s-a realizat şi prezentarea unei Expoziţii de “Software Educaţional”. Pe baza aprecierilor date de evaluatorii CNIV timp de o saptămâna, se vor acorda premii în cadrul Concursului “Software Educaţional”. Premiile vor fi acordate de Siveco România, Intel, ABBYY Software şi Star Storage.


Cele 4 valuri


ICVL 2009CNIV 2008 - 6th Edition & ICVL 2008 - 3rd Edition - Constanţa

CNIV 2007 - 5th Edition & ICVL 2007 - 2nd Edition - Constanţa

CNIV 2006 - 4rd Edition & ICVL 2006 - 1st Edition - Bucureşti

  • Agora News - Către o societate a învăţării şi cunoaşterii | www.agora.ro
  • "În plus faţă de ediţiile precedente, anul acesta a fost organizată şi o conferinţă dedicată rezultatelor privind învăţământul virtual din alte ţări - "ICVL - The 1st International Conference on Virtual Learning" - la care au participat 89 de cercetători şi cadre didactice din 15 ţări şi au fost prezentate 55 de lucrări ştiinţifice."
    "Educaţia a reuşit să se adapteze la era tehnologiei, acest proces fiind rapid şi cu rezultate excelente, deoarece într-un timp foarte scurt putem să ne lăudăm cu biblioteci virtuale, calculatoare şi internet în şcoli, programe de master bazate pe soluţii de e-learning moderne, conţinut educaţional multimedia 100% românesc premiat ca fiind cel mai bun în lume şi aici mă refer la premiul pe care l-am obţinut anul trecut cu lecţiile AeL la World Summit Award on The Information Society. Lucrarea "AeL Content, winner la World Summit Award 2005" pe care am prezentat-o în plenul conferinţei a avut un ecou mult mai mare decât mă aşteptam în rândul auditoriului" Radu Jgureanu, eContent Project Manager la SIVECO România.

    "La ICVL 2006 - The 1st International Conference on Virtual Learning, s-au înscris cu lucrări participanţi din următoarele ţări: SUA, Japonia, Canada, India, Malaesia, Australia, Noua Zeelandă, Austria, Portugalia, Iran, Grecia, Croaţia, Turcia, Lituania, Ucraina, Republica Moldova şi România. Din 72 de propuneri, s-au reţinut 55 de lucrări, din care Comitetul Ştiinţific Internaţional a acceptat 34 de lucrări ce au fost publicate în Proceedings Conference, iar 7 lucrări în extenso au fost publicate în The International Journal of Computers, Communications & Control (IJCCC - www.journal.univagora.ro/), vol. II (2007), nr. 1."

CNIV 2005 - 3rd Edition

CNIV 2004 - 2nd Edition

CNIV 2003 - First Edition - Bucureşti